Magunkról Tagjaink Szervereink Előadások Projektek SchNet Gallery
Ez az információ már nem naprakész, és nem tekinthető feltétlenül mérvadónak.

Wadon SFTP útmutató

A wadon SFTP szolgáltatása SSL/TLS FTP-n keresztül, TLS authentikációval valósul meg, az átvitel során a jelszavak titkosítva közlekednek, ezt követően az adatok hagyományos FTP-n keresztül.

Az SFTP üzemmódot Linux alatt többek között az lftp kliens támogatja, ha az SSL bele van fordítva (./configure --with-ssl; make). Windows alá ajánljuk a CoreFTP, a FlashFXP vagy a SmartFTP kliens telepítését, ezeket teszteltük, ki tudják alakítani a kapcsolatot. Ezek közül CoreFTP és a SmartFTP személyes használatra teljesen ingyenesen igénybe vehető; e kettő bekonfigurálását megmutatjuk, a többiről itt olvashatsz.

Értelemszerűen a felhasználónévnél a kszk helyére a saját felhasználónevet kell írni, a virtualhosttal rendelkezők esetében (http://ize.sch.bme.hu) ez a virtualhost előtag ("ize").

Core FTP kliens

http://www.coreftp.com/download.html

A progam telepítése és indítása után a Site Managerben kell beállítani a kapcsolatot:

Core beállítások

SmartFTP kliens

http://www.smartftp.com/download/

A telepítés magától értetődő, első indítást követően bejönnek az opciók. Itt ellenőrizzük, hogy a Connection->SSL részben az AUTH Mode értéke TLS. A program főképernyőjén a helyes konfigot egy screenshot mutatja:

smart_setting.gif


(C) 2004, KSZK - Bandita